25.10.2011

NUMEROLOGIA




Potrivit numerologilor, fiecare numar poseda o anumita putere care exista in legatura oculta aparuta in relatiile dintre lucruri si principiile naturii exprimate de acestea. Tot ceea ce oamenii sunt capabili sa experimenteze poate fi redus la numerele de la 0 la 9. Numerele de o singura cifra sunt derivate din simplificarea tuturor combinatiilor de numere, la esenta lor fundamentala. Acesta vibreaza printr-o singura cifra.
    Fiindca numerologia a devenit populara printre ghicitorii New Age in anii '70, multi oameni care au facut cunostinta cu tehnologia moderna considera ca metoda ar fi de origine recenta. De fapt, numerologia este una dintre cele mai vechi stiinte oculte, iar divinatia numerologica si farmecele cu numere au fost intalnite in India, Grecia, Egipt, China si Europa.
    Pitagora (c. 580 – c. 500 i.H.), marele matematician si mistic grec, a proclamat ca insasi lumea este construita pe baza puterii magice a numerelor. Potrivit doctrinelor sale, numerele ar contine esenta a tot ce exista in lumile materiale si spirituale. Pentru cei ce urmau invataturile lui Pitagora, numarul unu simboliza unitatea si prin urmare pe Dumnezeu-Creatorul. Doi reprezenta dualitatea Bine-Rau si deci diavolul. Patru simbolizand echilibrul, era considerat de pitagoricieni cel mai sfant numar si de aceea majoritatea juramintelor lor se faceau pe aceasta cifra. Pitagoricienii apelau la numere si pentru a reprezenta diverse planete si elemente. De pilda, cinci simboliza focul, sase – pamantul, opt – aerul, doisprezece – apa.
    Pe langa invataturile lui Pitagora si lucrarea lui Cornelius Agrippa (1486 1535), Occult Philosophy (1533) a constituit temelia credintei in numerologia existenta in lumea occidentala. Agrippa a subliniat si puterile inerente ale numerelor si chiar a prescris anumite numere ca instrumente de alungare a raului, grabire a vindecarii si invocare a spiritelor benigne. Energia aflata in numarul cinci, de pilda, putea exorciza demonii si servea ca antidot pentru otravuri.
    Numerologii contemporani folosesc diverse sisteme pentru a produce evaluari ale trasaturilor de personalitate umana, ale modelelor comportamentale si pentru a descrie compatibilitatea si un posibil curs al evenimentelor viitoare pentru clientii lor. In functie de sistemul numerologic, primul si cel mai important numar deriva din data nasterii subiectului si este determinat de reducerea cifrelor datei respective la o singura cifra. Pe langa acest ciclu de 9 cifre exista insa si doua numere superioare, 11 si 22. Acestea nu se reduc niciodata la o singura cifra. Sa luam, de exemplu, urmatoarea data de nastere:

29 martie 1985
11 3 23
11+ 3 + 5 = 19
1 + 9 = 10

    Numarul a fost gasit astfel: ziua 29 s-ar traduce prin 2 + 9 = 11, luna-martie – 3, iar anul 1 + 9 + 8 + 5 = 23, 11 nu se reduce, fiind un numar superior, 3 de asemenea nu se mai reduce, iar 23 se reduce la 5.  Deci 11 + 3 + 5 = 19, 1 + 9 =10, care se reduce la 1.
    Numarul 1 este asadar cel mai important din viata persoanei in cauza. Este destinul ei, care nu poate fi schimbat, dar pe care ea are capacitatea de a-l influenta. In functie de acest numar, initiatii pot determina potentialul persoanei, aptitudinile, talentele si dorintele ascunse ale ei.
    Potrivit numerologiei, exista sensuri specifice pentru fiecare numar, cu aspecte pozitive si negative.
    Interpretarile celor doua numere pot varia, de la numerolog la numerolog, dar iata pe scurt cateva dintre sensurile fundamentale ale fiecarui numar:

    1 – Oamenii care au acest numar sunt independenti si au tendinte dominatoare. Ei trebuie sa-si controleze si sa-si dirijeze corpul, mintea si spiritul pentru a fi cat mai eficiente. Desi nu accepta limitarile si impunerile, trebuie totusi sa invete sa colaboreze cu alti oameni, fara a-si pierde personalitatea. Aspectul negativ al numarului 1 consta in pericolul accentuarii necesitatilor personale, in detrimentul nevoilor altora.

Numerologia este una dintre cele mai vechi stiinte oculte.
       
    2 – Oamenii cu acest numar sunt buni executanti si se vor lasa condusi de altii. Ei pot fi excelenti diplomati, judecatori de pace si intermediari. Spre deosebire de cei cu numarul 1, ei sunt atrasi de grupuri si comunitati. Numarul 2 reprezinta sot sau sotie perfecti, caci toate celelalte numere sunt compatibile cu ei. Aspectul negativ al numarului consta in retragerea si cedarea in fata altora si intr-o accentuata lipsa de incredere in fortele proprii.

    3 – Cei cu acest drum in viata au descoperit bucuria de a trai. Ei vor tinde sa afle oportunitatile de a duce un trai usor si boem, calatorind si socializand mult. Mediul artistic este ideal pentru personalitatile celor cu numarul 3, intrucat ei cauta sa se exprime permanent prin scris, vorbit sau arte. Polaritatea negativa a numarului 3 este ca purtatorii sai risca sa devina superficiali.

    4 – Acesti oameni sunt constructori prin vocatie si cauta sa ridice edificii cu temelii solide, durabile. Subalterni rabdatori si disciplinati, ei sunt capabili de mari realizari. Le plac indeletnicirile manuale, implicand migala si se straduiesc permanent sa perfectioneze lucrurile realizate. Polaritatea negativa a numarului 4 este ca purtatorii sai tind sa se instraineze de cei din jurul lor.

    5 – Cei cu numarul de destin 5 trebuie sa se pregateasca pentru schimbari neasteptate si situatii diverse, in viata. Ei calatoresc mult si invata sa inteleaga toate paturile sociale, fara sa fie macinati de prejudecati rasiale. Oamenii cu numarul 5 cauta noul si progresul, dar trebuie sa evite sa se lase pe tanjeala, caci manifesta aceasta tendinta.

Numerologii atribuie trasaturi de personalitate, modele de comportament si descriu compatibilitatea si un posibil curs al evenimentelor viitoare.

    6 – Pentru ca 6 este numarul iubirii devotionale, impersonale, acesti oameni sunt veseli, credinciosi, linistiti si muncitori, aplicand legea echilibrului pentru a corecta conditiile lipsite de armonie. Ceilalti li se adreseaza adesea, stiind ca oricand pot gasi in ei un sprijin de nadejde, material si spiritual, si ei trebuie sa fie intotdeauna gata sa-i ajute. Unele persoane cu aceasta cale in viata pot avea un talent muzical deosebit, dar adevarata lor pasiune consta in grija fata de camin si armonia casnica. Polaritatea opusa cifrei 6 este ca purtatorii ei pot ajunge sa aiba o fire tiranica.

    7 – Este un numar cosmic legat de cele sapte planete, sapte zile ale saptamanii, sapte culori principale si sapte note muzicale. Sansele si oportunitatile vin catre persoanele cu numarul de destin 7, fara ca acestea sa le caute neaparat. Cei cu aceasta cifra trebuie sa-si foloseasca abilitatile mentale pentru a descoperi misterele profunde si adevarurile ascunse ale Universului. Ei sunt potentiali mistici; avand o sensibilitate exacerbata, trebuie sa reziste tentatiei de a se retrage din societatea in mijlocul careia traiesc.

    8 – Cei ce poarta numarul 8 pe calea vietii sunt oameni practici, atasati valorilor materiale. De obicei doresc sa obtina dragostea, puterea si succesul. Este numarul asociat cu marile organizatii si corporatii. Este un numar puternic si cei ce poarta responsabilitatile sale pot ajunge dominati de polaritatea lui negativa, devenind cusurgii si certareti.

    9 – Este un numar ce reprezinta calitatile umanitare. Cei aflati sub vibratiile lui energetice trebuie sa fie gata la toate ambitiile si dorintele personale. Numarul 9 actioneaza in conformitate cu legea implinirii si oamenii care-l poarta isi vor dedica viata celorlalti. Polaritatea negativa a numarului implica riscul ca persoanele cu aceasta cifra sa devina egocentrici.

    11 – Un Numar Superior, este numarul visatorilor, al vizionarilor, a celor ce recepteaza intuitiv idealurile. Destinul lor este sa dezvaluie lucruri noi si sa faca lumea sa progreseze. Numarul 11 reprezinta mesagerul, oratorul sau crainicul. Polaritatea lui negativa face ca oamenii care-l poarta sa devina fanatici si prea transanti, in convingerile lor.

    22 – Un numar superior, acesta este un idealist practic, preocupat de bunastarea si progresul omenirii. Un om purtand acest numar se dedica din toata inima proiectelor filantropice si cauta sa contribuie la propasirea spirituala si materiala a maselor. Vibratiile negative aparute in jurul acestui numar ii pot face insa pe purtatorii sai sa devina increzuti si sa caute sa iasa in evidenta, in loc sa lucreze doar pentru binele semenilor.

    Potrivit principiilor numerologiei, numele cuiva este foarte important, intrucat rostirea lui este legata de lumea sunetelor, o manifestare directa a vibratiilor energetice. Prin urmare, cum fiecare litera a fiecarui alfabet are un sunet distinctiv, inseamna ca ea va avea si un numar specific. Folosind ciclul de la 1 la 9 este imperativ sa stabilim esenta numarului.
    Graficul care urmeaza, cu un nume dat ca exemplu, arata cum se poate ajunge la aceasta vibratie numerica.



        1     2     3     4     5     6     7     8     9
        A    B     C    D     E     F     G    H     I          
         J    K     L    M     N    O     P     Q    R
        S    T     U    V     W    X     Y     Z
   
    Exemplu:
   
    M   A   R   Y   J   O   H   A   Y   E   S
    4     1    9   7   1    6   8    1   7    5    1
             21             7                22 
              3              7                 4       
                             14 (1+4)=5


    Cinci este numarul numelui acestei persoane si potrivit numerologiei releva caracterul si personalitatea persoanei respective. Revenind la explicatia fundamentala a vibratiei numerice, 5 face ca respectiva Mary Johayes sa aiba o mentalitate progresista si sa fie gata sa faca multe calatorii si sa treaca prin multe schimbari, de-a lungul vietii.
    Numerologii pretind ca numerele detin cheia determinarii multor aspecte din viata si destinul cuiva. Unii practicanti ai numerologiei cred chiar ca totalizand numarul vocalelor din numele cuiva se poate identifica esenta sinelui si sufletul persoanei in cauza. Folosind tot numele lui Mary, obtinem numerele 1 + 6 + 1 + 5. Totalizand si simplificand, obtinem, drept cifra finala, 4. Acest numar reprezinta sinele lui Mary, exprimand adevaratul ei potential, nazuintele si talentele ascunse. Fiind numarul 4, ea va cauta sa-si ajute dezinteresat semenii si sa creeze ceva cu adevarat durabil.