17.11.2011

ARHIVELE AKASHICE


 
    Unii initiati cred ca au capacitatea de a percepe si descifra arhivele Akashice, inregistrari eterne ale vietilor umane individuale care au fost cumva imprimate in eterul celest sau in lumina astrala care umple spatiul cosmic. Se spune ca aceste arhive ar contine, in detaliu, fiecare viata umana si sunt perpetuate asemenea unor memorii de computer, in subconstientul colectiv. Anumiti senzitivi pretind ca pot intra in stari modificate de constiinta, precum transa sau meditatia, si dobandesc astfel abilitatea de a citi vietile trecute ale indivizilor dornici sa le cunoasca. Cand acesti clarvazatori revin in lumea pamanteana, ei pot dezvalui amintirile respective, astfel incat persoanele care le-au trait sa poata evita, in actuala existenta, savarsirea anumitor erori din vietile anterioare.
    Potrivit cititorilor arhivelor Akashice, acestea contin socoteala legilor divine ale platii (karma) si datoriei (dharma). Este, afirma ei, un lucru similar cu cel proclamat in evangheliile crestine: ,,orice seamana un om, aceea va culege”.
La fel, fortele psihice care emana de la un individ vor alcatui un cerc complet si vor reveni la acel individ.
    Majoritatea cititorilor arhivelor Akashice vor prezenta clientilor lor acele evenimente din anumite vieti anterioare care ii afecteaza in actuala existenta. Depinde asadar de judecata initiatilor sa se implice in acele vieti si acele evenimente despre care cred ca ar cauza problemele actuale si sa ofere sugestii privind rezolvarea lor.
    Paul Twitchell (decedat in 1971), exponentul modern al miscarii religioase Eckankar, explica odata ca pentru a citi arhivele Akashice trebuia sa se proiecteze in astral, prin intermediul corpului spiritual, astfel incat sa se ridice deasupra liniei timpului si sa studieze vietile oricui i s-ar fi cerut. Twitchell spunea ca nu conta de unde este subiectul lui, din Australia ori de la Cercul Polar. ,,De indata ce m-am ridicat dincolo de timp, in trupul spiritual, pot citi vietile oricui. Trebuie sa examinez vietile clientilor mei, raspandite ca un evantai format din sute de carti de joc. Si trebuie sa privesc milioane de file pe care sunt inscrise amintirile vietilor anterioare, pentru a alege din ele ceea ce cred a fi esential pentru clientii mei si pentru rezolvarea problemelor cu care acestia se confrunta in momentul de fata. Depinde de mine sa fac sugestii despre cum s-ar putea rascumpara faptele karmice acumulate de ei.”
BRAD & SHERRY HANSEN STEIGER